REFERENSPROJEKT

Tetra Pak

Ett väldigt speciellt bygge där man faktiskt gjorde tvärtom än man brukar göra, nämligen bygga insidan före utsidan. Detta är Tetra Paks helautomatiska reservdelslager med ett 22 meter högt pallager och ca 11 000 pallplatser. Alla kassetter var färdigtillverkade och toleransen var plus minus 2 mm. Bärverk har vi själva monterat både vertikalt och horisontellt.

Beställare: Tetra Pak

Skissernas museum

Tittar du i taket ser du golvet

Innertaket i den överbyggda gården har vi klätt i alcubond, det ser ut som hela taket består av en enorm spegel. Yttertaket har vi klätt med TRP, skylten har vi monterat och så har vi klätt undertaket i entrén. För övrigt har vi satt gesimsrännor, fotrännor, hängskivor, fönsterbleck och klätt in lanterniner.

Beställare: NCC

Tornhuset

Tornhuset blev utlyst som en arkitekttävling som Kim Utzon vann med sin “Urbana hängsel”. Om du tycker att namnet Utzon låter bekant så är Kim son till Jörn Utzon som vann en annan arkitekttävling på 70-talet, nämligen operahuset i Sydney.

Först var det tänkt att Tornhuset skulle vara i koppar men det fick avslag av Malmö stad, zink blev heller inte godkänt. Till slut blev det brunlackerad aluminium. Det finns ca 35 fasadytor och inga av dessa är vertikala. På ett ställe möts sex fasader i en knutpunkt.

Tornhuset har vunnit Årets Stadsbyggnadspris och Skånes Arkitekturpris och varit med i åtskilliga tidningsartiklar.

Beställare: PEAB

Hermod 2

Hermod 2 ligger i Hyllie, Malmö, och innefattar 52 mindre lägenheter åt MKB Fastighets AB.

Nybyggnation av flerbostadshus indelad i 3 husdelar.

Fasad och tak beklätt med Kalzip.

Beställare: THAGE

Tornet i koppar har vi gjort färdigt och besiktigat.

Kv Glädjen 6, LUND

Här har vi klätt tornet i koppar och renoverat spira och kula. Kupor och fönster som vetter ut mot gatan är klädda med aluminium lackerat i grått och sidan in mot gården i rödlackerad aluminium.

Beställare: NCC

Satellitanläggning, V&S AB, Åhus

Fasadtäckning med rostfri plåt. Färdigställt hösten 2007.

Beställare: NCC
Färdigställt: År 2012

Vin & Sprit AB, Åhus

Fasader och tak av skivtäckt titanzink, färdigställt hösten 2002.

Beställare: NCC

Höglager till Absolut Company, Åhus

Beställare: THAGE

Kv Finlandshuset, Kristianstad

Den släta, ljust gula tegelfasaden på huset harmonierar med omgivande bebyggelse och Tivoliparkens grönska.

Den speciella karaktären på husets fönster, rektangulära på höjden och med spröjs, representerar den renässansstil som präglar stadens äldre bebyggelse. Husets rena och raka linjer och stora inglasade balkonger ger ett modernt intryck. Kontrasten mellan nya och gamla influenser ger ett hus med en alldeles egen stil, som passar väl in – både i tiden och på platsen.

Huset är symmetriskt vilket gör att det ser likadant ut från vilket håll man än ser det. På så sätt får man ett hus utan fram- och baksida. Det är byggt i suterräng och entrén är välkomnande placerad i soligt söderläge.

Huset är ritat av Malmöarkitekten Greger Dahlström på Fojab arkitekter. Greger Dahlström har tidigare ritat bland annat Triangelns köpcentrum och Öresundsbroutställningen i Malmö och bostadshus åt ABK i kvarteret Lugnet i Kristianstad.

Loftgångshus ABK i Kristianstad

Loftgångshus ABK Kristianstad.

Beställare: Thage

Kv Christina, Ystad

Beställare till plåtarbetena är Erlandsson Bygg i Syd AB och entreprenaden omfattar arbeten på ett torn och allt som detta innebär, fasadarbeten i form av av fönsterbleck och vissa kompletteringar på tak. De gamla frontespiserna har murats om och skall förses med ny plåt på sina toppar.

 

Västra Hamnens skola, Malmö

Västra Hamnens skola invigdes i augusti 2010 och är en skola och fritidshem med elever från årskurs 4-9. Skolans verksamhet präglas av ekologiskt och miljövänligt tänkande.

Wendesskolan, Kristianstad

Wendesskolan, Norra Åsum i Kristianstad – byggnad 8. Garneringsarbete färdigställt sommaren 2004.

 

Tekniska Skolan

Beställare: THAGE

SYSAV, Malmö

Beställare: NCC

Filborna Kraftvärmeverk 1, Helsingborg

Filbornaverket är ett nytt avfallseldat kraftvärmeverk. Det är en av Helsingborgs största investeringar någonsin och tryggar för lång tid framöver leveransen av fjärrvärme och lokal produktion av el på ett kostnadseffektivt sätt. Filbornaverket ligger öster om Helsingborg och syns tydligt från motorvägen med sin runda profil.

Beställare: NCC

MAXLAB IV

Plåtexpressen fick uppdraget att stå förplåtslageriet på Max-lab IV i Lund – det stora och under lång tid mycket omtalade bygget.

Beställare: PEAB

Citytunneln / Parkeringshus, Malmö

Beställare: NCC

Emporia, Hyllie

Emporia ligger i det expansiva Hyllieområdet i södra delen av Malmö, mitt i hjärtat av Öresundsregionen med knappt sex minuters resa från Malmö centrum, tio minuter från Köpenhamns flygplats Kastrup och 27 minuter från centrala Köpenhamn.

Med sin internationella atmosfär, omfattande utbud av butiker och utmärkta service, är Emporia i särklass Skandinaviens främsta köpcentrum.

Emporia, erbjuder med sina 70 000 kvm av shopping, mat, kultur och underhållning sina besökare en unik, modern shoppingupplevelse i en exceptionell arkitektonisk miljö. Emporia har runt 200 butiker, restauranger och kaféer.

Emporias kunder erbjuds ett unikt servicekoncept med avkopplande miljöer, bemannat servicecenter, personal shoppers, anpassade kundvagnar, gratis WiFi, lekområden för barn och annat som ger en behaglig och angenäm shoppingupplevelse.

Arkitektur, design och miljö har gått hand i hand i skapandet av en härligt okomplicerad fristad för shopping. Visionen är att besökarna ska uppleva att de påbörjar en resa in i en värld av unika möjligheter. Emporia är en av Europas mest ansedda köpcentrum, med massor av utmärkelser.

På taket till Emporia finns en unik takpark som är öppen för allmänheten. Parken utgör förutom en magnifik utsiktsplats över Öresund också en väsentlig del i Emporias miljöstrategi. Emporia är det första shoppingcentret i Sverige som miljöcertifieras enligt BREEAM.

Fakta: Etableringsår: 2012, Förvärv av Steen & Ström: 2012, Total areal (GBA): 121 700 kvm, Ort: Malmö, Antal butiker: 190, Antal parkeringsplatser: 2 700

Beställare: Steen & Ström

Malmömässan, Hyllie

Byggnaden är ca 20.000 m2 och innehåller, förutom den stora utställningshallen (12.000 m2), ett konferenscenter med flera mötesrum för 20 upp till 2000 personer, en festvåning som rymmer 80 sittande middagsgäster och två restauranger. På grund av den stora flexibiliteten, en kompetent restaurang och stort utrymme, kan Malmömässan arrangera komplexa event med möten, mat och dryck och utställningar för upp till 3000 personer.

Malmömässan är byggd enligt riktlinjerna för Green Building och taket är beklätt med sedumväxter för bättre upptagning av regnvattnet.

Beställare: Midroc