Emporia, Hyllie

Emporia ligger i det expansiva Hyllieområdet i södra delen av Malmö, mitt i hjärtat av Öresundsregionen med knappt sex minuters resa från Malmö centrum, tio minuter från Köpenhamns flygplats Kastrup och 27 minuter från centrala Köpenhamn.

Med sin internationella atmosfär, omfattande utbud av butiker och utmärkta service, är Emporia i särklass Skandinaviens främsta köpcentrum.

Emporia, erbjuder med sina 70 000 kvm av shopping, mat, kultur och underhållning sina besökare en unik, modern shoppingupplevelse i en exceptionell arkitektonisk miljö. Emporia har runt 200 butiker, restauranger och kaféer.

Emporias kunder erbjuds ett unikt servicekoncept med avkopplande miljöer, bemannat servicecenter, personal shoppers, anpassade kundvagnar, gratis WiFi, lekområden för barn och annat som ger en behaglig och angenäm shoppingupplevelse.

Arkitektur, design och miljö har gått hand i hand i skapandet av en härligt okomplicerad fristad för shopping. Visionen är att besökarna ska uppleva att de påbörjar en resa in i en värld av unika möjligheter. Emporia är en av Europas mest ansedda köpcentrum, med massor av utmärkelser.

På taket till Emporia finns en unik takpark som är öppen för allmänheten. Parken utgör förutom en magnifik utsiktsplats över Öresund också en väsentlig del i Emporias miljöstrategi. Emporia är det första shoppingcentret i Sverige som miljöcertifieras enligt BREEAM.

Fakta: Etableringsår: 2012, Förvärv av Steen & Ström: 2012, Total areal (GBA): 121 700 kvm, Ort: Malmö, Antal butiker: 190, Antal parkeringsplatser: 2 700

Beställare: Steen & Ström